“Regnsomme” dage. Spillet på min Korg Mikrokorg.

Jeg er vokset op at lytte til min moster spille guitar, min mor spille klaver eller min far spille på en grønlandsk tromme lavet af mavesækken af en isbjørn.

Derfor elsker jeg at lave musik.
Jeg bruger det gerne til at ransage min sjæl når jeg spiller musik. Det er en måde at komme i kontakt med mine følelser, som har det med at gemme sig dybt.

Men når jeg tager fat på en guitar eller placerer mine fingre på tangenterne, så kommer jeg i en trance. Ligesom åndemaneren der gerne vil komme kontakt med sine hjælpeånder, så lytter jeg til tonerne, for at danse med mine følelser.

Jeg kan sidde og lytte til den samme loop i flere timer uden at holde pause.
På den måde, så holder jeg en samtale med mig selv og rører overfladen af min underbevidsthed.

Jeg kan gå rundt i løbet af dagen og knipse med fingrene, lave kliklyde med tungen eller nynne, hvis jeg ikke lige har adgang til instrumenter. Dette kan muligvis føre til en masse irritationer af mine omgivelser.

Musik kan være rigtig hjælpsom til at komme i forskellige humør og udforske følelserne. Men ligesom åndemaneren ikke vil sidde i trance i evig tid, så skal man passe på med at sidde fast i de samme følelser og samme musik. For der skal være balance i ens følelser.

En person kan ikke være i et lykkerus hele tiden, ligesom personen ikke må være ked af det hele tiden. Det hele kommer i bølger. Så må man tage opturene og nedturene, som de kommer.

Dét der kan fascinere mig ved musik er, at musik kan sætte os i et humør, der kan bryde tidsmuren. En sang kan tage os tilbage i tid eller forberede os til fremtiden.
Tag hen og lyt til din playliste fra 2018 eller tidligere, og se om du kan fornemme dine følelser fra den tid.

Det der er så smukt ved musik er, at der er så mange forskellige variationer af tempo, lyde eller sammensætning. Ligesom vi mennesker kan være så forskellige.
Hvis en person kommer med en sang de kan lide, så være opmærksom og lyt gerne med interesse, også selvom du ikke er til genren. For personen inviterer dig indenfor hendes /hans følelsesliv eller stemning for tiden.

Håber I har det godt. Vi snakkes ved.

Hilsen,

Eerli Semsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *